Izaroko altxorra - Friera, Iñaki; Odriozola, Andoni ([Euba] : Ibaizabal, 2008)
XVI. mendearen amaieran Drake piratak eraso zien Izaron bizi ziren frantziskotarrei, eta han lurperatu omen zuen bere altxorra. Lau mende geroago, beste lapur batzuek ordura arte artxibo zaharretan gordeta izan den sekretua ezagutu eta plan bat prestatu dute altxorra lehorrera ekartzeko eta haren jabe egiteko. Den ondo doa, baina gutxien espero dutenean, Elantxobeko neska-mutil batzuk, eta txakur bat, Ogoño eta Laga inguruetan dabiltzan ezezagun batzuez susmo txarra hartu eta gauzak korapilatzen hasiko dira, inork ezin imajina zezakeen punturaino korapilatu ere.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Adiskidetasuna; Abenturak; Itsaslapurrak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak