Dumper bat kinka larrian - Bargos Cucó, Alberto; Solano, Aurora; Herrero, José; Santisteban, Karlos (Bilbo : Beta, 2008)
Mikel, Rakel, Xabier eta Ander oso lagun abenturazaleak dira. Ormigoi gehiegi daukan hirian bizi dira eta haien nahirik handiena gelditzen zaien natura apurra kontserbatzen laguntzea da. Gauzak behar baino gehiago korapilatutako zaizkie dumper zahar bat berreskuratzen saiatzen direnean obretan erabili ohi den brozeldun traktoretxoa alegia. Beren planen "maskota" bihurtu nahi dute, baina konturatu gabe iskanbila ederra sortu dute eta ondorioak oso arriskutsuak izan daitezke.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Abenturak; Natura -- Zaintzea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak