Dumper bat kinka larrian / Alberto Bargos Cucó ; itzulpena, Karlos Santisteban ; irudiak, Aurora Solano eta José Herrero - Bargos Cucó, Alberto (Cueva cadabra (Ediciones Beta III Milenio), 2008)
Mikel, Rakel, Xabier eta Ander oso lagun abenturazaleak dira. Ormigoi gehiegi daukan hirian bizi dira eta haien nahirik handiena gelditzen zaien natura apurra kontserbatzen laguntzea da. Gauzak behar baino gehiago korapilatutako zaizkie dumper zahar bat berreskuratzen saiatzen direnean obretan erabili ohi den brozeldun traktoretxoa alegia. Beren planen "maskota" bihurtu nahi dute, baina konturatu gabe iskanbila ederra sortu dute eta ondorioak oso arriskutsuak izan daitezke.