Suzko lilia - Etxarte, Hedoi (Iruñea : Susa, 2008)
Presentzia eta Ausentzia, bi atal horiez atondua dago Suzko lilia, Hedoi Etxarteren lehen poema bilduma. Inguruan ez egonda ere buruak bertaratzen digunaz eta ondoan edukita ere hutsa zaigunari buruz dihardu liburuak. Harkaitz Canoren hitzaurrearekin dator: "Ez dago errazkeriarik, ez dago preziosismorik poemotan -eta baldin badago, egilea bera arduratu da irakurlearen aurretik hura saboteatzeaz-. Bila dabilenaren bulkadak eta aldizkako tximistek argitutako neurtitzak dira (...) Ez dira hauek poema politikoak. Ez dira amodiozko poemak. Ez dira poema urbanoak. Baina badira".
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak