Udaberri alua - Lizarralde, Pello; Modiano, Patrick (Iruñea : Igela, 2008)
Kontalariak hemeretzi urte ditu. Halabeharrez topo egin du Magnum Agentziako argazkilari Francis Jansenekin, garai batean Indotxinan hildako Robert Capa ospetsuaren adiskide eta ikasle izana bera.1964ko udaberri alu hartan, Jansenek Europatik alde egiteaz hitz egiten du. Lagunei, telefono-deiei ihes egiten jarraitzeaz (betirako, oraingoan?), Froidevaux kaleko atelierretik ihes egin duen bezala. Kontalariak, pertsonaia enigmatiko horren artxibozain eta izkiriatzaile bihurturik, proposatzen dio hiru maletatan pilatutako argazkiak sailkatzea.Handik hogeita hamar urte ingurura, idazle bihurturik, kontalariak (Jansenek bizi dela sekula ez baitio adierazi) argazki zahar bat aurkitzen du, eta Janesenen oroitzapena, hibernazioan egona, berpiztu egin zaio. Nobelagileak denboran atzera egin, eta argazkilariaren aztarna ezabatuak aurkitzen saiatzen da, nahiz eta Jansenen ametsa ez izan isiltasuna besterik. Malgudi Indiako balizko hiri bat da, R.K. Narayanek bere eleberri eta kontakizun laburretan sortua. Haren lan gehienak hiri horretan kokatuak dira, bere lehenbiziko eleberritik hasita.
Europar Batzordearen Culture 2007-2013 programaren laguntzaz itzulitako obra. Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren laguntza jaso du.
Keywords: Helduentzako Literatura