Hilketa lokartua - Christie, Agatha (1890-1976); Aristegieta Okiñena, Xabier (Iruñea : Igela, 2008)
Gwenda beldurtuta dago. Oso beldurtuta. Berak eta bere senarrak etxe polit bat erosi dute Ingalaterrakokostaldean, baina gauza oso bitxiak gertatzen hasi dira. Etxea zaharberritzeari ilusioz beteta ekin dion arren, badirudi Gwendak behin eta berriro etxe horren iraganarekin egiten duela topo... are gehiago: badirudi Gwendak bereiraganarekin egiten duela topo. Nola liteke, ordea? Gwendaez baitzen lehendik inoiz izan Ingalaterran. Eta zergatiksentitzen du halako izua eskaileretatik beheko aldera, etxekosarrerara, begiratzen duen bakoitzean? Marple andereñoak Gwendari bere estualditik ateratzen laguntzeko asmo osoa dauka. Baina batak nahiz besteak kemena beharko dute. Izan ere, aspaldi gertaturiko hilketa bat argitu beharra suertatu zaie. Urte askoan lokartuta egon den hilketa bat. Baina hiltzailea ez dago, ez, lotan...
Sleeping murder
Keywords: Helduentzako Literatura