Johnny ereilea : gerra guztien aurkako eleberria - D'Adamo, Francesco; Auzmendi, Lurdes (Bilbo : Aizkorri, 2008)
"Johnny Hangoaldeko zerugainean egindako misioetatik itzuli zenean, inor ez zeukan zain geltokian. Gaueko azken trenean ailegatu zen eta bera bakarrik jaitsi zen, lautada hutsean laino eta ilunpearen erdian, kirrinka, trena berriro abiatu aurretik."Egileak berak aitortzen digunez, hipokresiaren aurkako eleberria da, errespetagarritasun faltsuaren kontrakoa, pasotismoaren aurkakoa.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Bakezaletasuna; Gerra; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak