Munduko etxerik handiena - Lionni, Leo (1910-1999); Iturralde, Joxemari (Arre : Pamiela ; Pontevedra : Kalandraka, 2008)
Barraskilo batzuk aza goxo batean bizi ziren. Etxeak gainean zeuzkatela, poliki mugitzen ziren hosto batetik bestera jateko mokadu bigun baten bila. Egun batean barraskilo txiki batek esan zion aitari: «Handitzen naizenean munduko etxerik handiena eduki nahi dut». «Hori tontakeria galanta da», erantzun zion aitak, horixe baitzen barraskilorik jakintsuena aza hartan. «Gauza batzuk hobe txikiak baldin badira». Eta istorio hau kontatu zion...
5 urtetik aurrera (urdina)
The Biggest House in the World
Keywords: Norberaren nortasunaren bilaketa; Barraskiloak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak