Itsaso marraduna / [testua] Susana Barragués Sainz ; Carlos J. Cecilia [ilustratzailea] ; [itzulpena, Bego Montorio Uribarren] - Barragués Sainz, Susana (Familiaren alde (A Fortiori), 2007)
"Familia" kontzeptua berriro zehaztearen aldeko apustua egin dugu; izan ere, "munduan dugun tokia" mamitzen duen gunea da familia. Familia baita beti itzuli nahi izaten dugun eta itzuli ahal izaten dugun gunea, besoak zabalik hartzen gaituztelako, familiakideok elkar maitatzen dugun eta maitasun hori elkarri adierazten diogun aterpea delako, familian aniztasuna balore positiboa delako, balore horrek aberastu egiten baikaitu. Hurrengo belaunaldiei ondoko mezu hau adierazi nahi diegu: familiakideok elkarri diogun maitasuna dela benetako familia bat gauzatzen duena, eta ez dela hain inportantea familiakideen kopurua, sexua, arraza, osatzen dugun bikote mota edo familiako seme-alaba biologikoak edo adoptatuak izatea.