Ardi beltza - Alapont, Pasqual; Elosegi, Joxan; Molinero, David (Bilbo : Giltza, 2008)
Hermogenes etxe oneko mutil gazte bat da, eta mediku ospetsuak ditu gurasoak eta familiako guztiak. «Bekatu handi bat» egin du -arkeologo izan nahi du- eta etxekoen eta familiaren presioa jasan beharko du aurrerantzean. Halaz ere, matrikula egin eta Valentziako fakultatean eta lanean hasiko da indusketa arkeologiko batean. Ikasketak ordaindu ahal izateko -diru-laguntza guztia ukatu diote gurasoek- haurtzain hasiko da etxe batean
13 urtetik aurrera (horia)
Jat. izenb.: Lovella negra
Liburu hau irabazle gertatu zen Edebé Literatur lehiaketan
Keywords: Nerabeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura