Ardi beltza / Pasqual Alapont ; [barruko irudiak, David Molinero ; itzulpena, Joxan Elosegi Arregi] - Alapont, Pasqual (Periskopioa (Giltza), 2008)
Hermogenes etxe oneko mutil gazte bat da, eta mediku ospetsuak ditu gurasoak eta familiako guztiak. «Bekatu handi bat» egin du -arkeologo izan nahi du- eta etxekoen eta familiaren presioa jasan beharko du aurrerantzean. Halaz ere, matrikula egin eta Valentziako fakultatean eta lanean hasiko da indusketa arkeologiko batean. Ikasketak ordaindu ahal izateko -diru-laguntza guztia ukatu diote gurasoek- haurtzain hasiko da etxe batean