Mundua lo dagoen bitartean - Zubizarreta, Patxi (Tafalla : Txalaparta, 2008)
«Bizitzan bi motatako hitzak daude: egunekoak eta gauekoak. Eguneko hitzek gure pentsamenduarekin dute zerikusia, gure arrazoiarekin, gure erabakiekin. Gaueko hitzak, berriz, geure sentimenduetatik sortzen dira, geure irrika eta desioetatik, eta askoz ere libreagoak dira, benetakoagoak». Hitz iradokitzaile hauexekin hasten da liburu honen bizkarrezurra den gaueko irratsaioa. Bertan, hitzek, gau-jantzi dotorez, topo egingo dute musika, amodioa, deslilura eta misterioarekin. Irakurketa aukera zabala eskaintzen dio irakurleari ikuskizun literario izateko sortu zen Mundua lo dagoen bitartean proiektuak edo liburu bakarrik ez den liburuak.
Keywords: Helduentzako Literatura