Hirubegi - Anda Ugarte, María Isabel; Arana, Aitor; Mendiola, Inma ([Amorebieta-Zornotza] : Ibaizabal, 2008)
Zer irudituko litzaizuke ustez aspergarriak izango ziren oporrek bizipen ahaztezina ekarriko balizute? Eta ustez ezezaguna zen kobazuloa inoiz imajinatutako izakirik arraroenez beterik balego? Zazpi buruko dragoiari, ziklopeari, suge erraldoiari edo gauez agertu eta itotzen zaituen izaki ikusezinari aurre egiteko gauza zinateke? Eta izaki horiek bizirik baleude eta gizakiak kanporatzeko haien borrokaren erdian bazeunde? Binek eta Lunak badute horren berri, beraiei gertatu egin zitzaielako.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Fantasia -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura