Etorkizun arriskutsua - Barceló, Elia; Arana, Aitor ([Euba] : Ibaizabal, 2008)
Liburu honetako ipuinak literatura utopikoaren eta estrapolatiboaren baitakoak dira. Etorkizun hurbilean kokatutako aukera arriskutsuak aurkezten dizkigute eta, hain hurbilak izanik, ia-ia gure orainaldikoak dira, muturrera eramanda. Indarkeriaz, azalkeriaz eta ametsez (betiereko edertasuna, gaztetasuna, osasuna, bizitza-luzera) betetako garaia da. Ametsak, ordea, behin betez gero, ustelak izango dira eta gizakiak eta gizartea suntsituko dituzte. Elia Barcelók egoera itxuraz ezinezkoak, gerta litezkeen gertakari kezkagarri bihurtzen ditu.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Zientzia-fikzioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak