Etorkizun arriskutsua / Elia Barceló ; [itzulpena, Aitor Arana] - Barceló, Elia (Ameslari (Ibaizabal), 2008)
Liburu honetako ipuinak literatura utopikoaren eta estrapolatiboaren baitakoak dira. Etorkizun hurbilean kokatutako aukera arriskutsuak aurkezten dizkigute eta, hain hurbilak izanik, ia-ia gure orainaldikoak dira, muturrera eramanda. Indarkeriaz, azalkeriaz eta ametsez (betiereko edertasuna, gaztetasuna, osasuna, bizitza-luzera) betetako garaia da. Ametsak, ordea, behin betez gero, ustelak izango dira eta gizakiak eta gizartea suntsituko dituzte. Elia Barcelók egoera itxuraz ezinezkoak, gerta litezkeen gertakari kezkagarri bihurtzen ditu.