Ipuiak : (jatorrak eta hautatuak) / R. M. Azkue - Azkue, Resurreccion Maria (1864-1951) (: Hiria, 2008)
"Euskalerriaren Yakintza" izeneko lau liburukietan, Azkuek euskal folkloreko kontakizunen bilduma burutu zuen. Baina ipuinak biltzeaz gain, sarritan "osatu" eta "jantzi" ere egin zituen. Bestalde, Azkue ipuingile oparoa ere bada eta bere bizitzaren zehar ipuin berri asko sortu zituen. Hemen jaso direnen artean bietarik aurkituko ditu irakurleak Azkuek bildu eta apailatutakoak eta, halaber, berak sortuak.