Nahi dudana eskatzerik banu - Hohler, Franz; Berner, Rotraut Susanne; Casas, Unai; Mujika, Inazio (Irun : Alberdania, 2007)
Barbara txikia ez zen zoriontsua. Eskolan bigarren mailan zegoen, eta gai garrantzitsuetan, bakar batean ere ez zebilen ongi. Ez zekien ongi kalkulatzen, ez zekien ongi irakurtzen, ez zekien ongi idazten. Gustura onartuko luke maitagarriren baten laguntza. Baina maitagarri bat agertu zaionean, ordea, okerreko hiru nahi eskatu dizkio. Suerte txarra? Ez, alderantzizko bidetik gertatzen dria gauzak. Nahiak, lagunak eta zoriontsu izatea: hiru gai liburu batean.
5 urtetik aurrera (urdina)
Jatorrizko izenburua: Wenn ich mir etwas wünschen könnte
Keywords: Irrika; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak