Bataklon eta Karamelo sorgina - Caro, Sylvet; Armspach, Marko; Totorika, Kattalin (Irun : Alberdania, 2008)
Euskal Herriaren bihotzean, haranen artean eta ur xirripa artean, Herri Behereko biztanleak pozik bizi dira, bake-bakean. Baina, gaur, ez da bakerik gehiago. Amorruz astintzen dituzte bertakoek pankartak eta banderatxoak. Biztanle guztiek errepikatzen dute batera: "Aski da! Hortz txantxartuez aski dugu". -Zer da iskanbila hau? -galdetzen du BataKlonek. Herri Beherera bakea berriz ekarriko duela erabakia harturik, detektibez mozorrotzen da. Harrigarria da jakitea lortuko duena.
5 urtetik aurrera (urdina)
Iparraldeko euskara
Keywords: Album ilustratuak; Sorginak; Gozokiak -- -Ipuinak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura