Bataklon eta Karamelo sorgina / [testua] Sylvet Caro ; [marrazkiak] Marko ; [itzulpena, Kattalin Totorika] - Caro, Sylvet (: Alberdania, 2008)
Euskal Herriaren bihotzean, haranen artean eta ur xirripa artean, Herri Behereko biztanleak pozik bizi dira, bake-bakean. Baina, gaur, ez da bakerik gehiago. Amorruz astintzen dituzte bertakoek pankartak eta banderatxoak. Biztanle guztiek errepikatzen dute batera: "Aski da! Hortz txantxartuez aski dugu". -Zer da iskanbila hau? -galdetzen du BataKlonek. Herri Beherera bakea berriz ekarriko duela erabakia harturik, detektibez mozorrotzen da. Harrigarria da jakitea lortuko duena.