Iban, zaldun ausarta - Gil, Carmen; Cuxart, Bernadette; Rosetta Testu Zerbitzuak (Donostia : Erein, 2008)
Eskolako haur guztiak erdi aroko jai batera joan gara. Andereñoak garai hartako haurrak nola bizi ziren eta nola jostatzen ziren azaldu digu, baina zertan ari da Iban gazteluko dorre gorenean? 3-8 urteko haurrei zuzendutako ingurumenarekin loturiko mezu baikor eta esanguratsuak jorratzen dira sail honetan, guztiak, ilustrazio oragarriekin jantziak. Gaiak honako hauek dira: eskola, gure gorputza, lurra eta eguraldia, paisaia, animaliak, landareak, etxea, familian bizi gara, lagunak eta kideak, garraioak, asmakariak eta historia.
3-8 urte (Urdina)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Letra lotua
Keywords: Zaldunak eta zalduntza; Erdi Aroko zibilizazioa; Ingurumena -- Babesa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak