Iban, zaldun ausarta / Carmen Gil ; marrazkilaria, Bernadette Cuxart ; [itzulpena, Rosetta testu zerbitzuak] - Gil, Carmen (Nire mundutxoa (Erein), 2008)
Eskolako haur guztiak erdi aroko jai batera joan gara. Andereñoak garai hartako haurrak nola bizi ziren eta nola jostatzen ziren azaldu digu, baina zertan ari da Iban gazteluko dorre gorenean? 3-8 urteko haurrei zuzendutako ingurumenarekin loturiko mezu baikor eta esanguratsuak jorratzen dira sail honetan, guztiak, ilustrazio oragarriekin jantziak. Gaiak honako hauek dira: eskola, gure gorputza, lurra eta eguraldia, paisaia, animaliak, landareak, etxea, familian bizi gara, lagunak eta kideak, garraioak, asmakariak eta historia.