Josetxo eta bere hamsterra / Teresa Soler ; marrazkilaria, Montserrat Tobella ; [itzulpena, Rosetta testu zerbitzuak] - Soler, Teresa (Nire mundutxoa (Erein), 2008)
Amak hamsterra erosi dit. Kaiolara joan naizenean sekulako sustoa hartu dut: hutsik dago. Non sartu ote da? 3-8 urteko haurrei zuzendutako ingurumenarekin loturiko mezu baikor eta esanguratsuak jorratzen dira sail honetan, guztiak, ilustrazio oragarriekin jantziak. Gaiak honako hauek dira: eskola, gure gorputza, lurra eta eguraldia, paisaia, animaliak, landareak, etxea, familian bizi gara, lagunak eta kideak, garraioak, asmakariak eta historia.