Simonen baserria / Enric Lluch ; marrazkilaria, Mariano Epelbaum ; [itzulpena, Rosetta testu zerbitzuak] - Lluch, Enric (Nire mundutxoa (Erein), 2008)
Simonen baserrian badira zaldiak, oiloak, ahateak eta untxiak, eskortan libre ibiltzen direnak. Kontuz ibili, untxiak, jabearen txakurra dator-eta! 3-8 urteko haurrei zuzendutako ingurumenarekin loturiko mezu baikor eta esanguratsuak jorratzen dira sail honetan, guztiak, ilustrazio oragarriekin jantziak. Gaiak honako hauek dira: eskola, gure gorputza, lurra eta eguraldia, paisaia, animaliak, landareak, etxea, familian bizi gara, lagunak eta kideak, garraioak, asmakariak eta historia.