Bittor beratzen / Pasqual Alapont ; marrazkilariak, Rosa Ana Crespo eta Quique Soler ; [itzulpena, Rosetta testu zerbitzuak] - Alapont, Pasqual (Nire mundutxoa (Erein), 2008)
Oporretan aitona-amonaren etxera joaten naiz. Ikaragarria da aitona. Behia jezteko adina badudala esaten dit, baina dibertigarriagoa iruditzen zait zerriei jaten ematea. 3-8 urteko haurrei zuzendutako ingurumenarekin loturiko mezu baikor eta esanguratsuak jorratzen dira sail honetan, guztiak, ilustrazio oragarriekin jantziak. Gaiak honako hauek dira: eskola, gure gorputza, lurra eta eguraldia, paisaia, animaliak, landareak, etxea, familian bizi gara, lagunak eta kideak, garraioak, asmakariak eta historia.