Hau paisaia! / Teresa Duran ; marrazkilaria, Montse Ginesta ; [itzulpena, Rosetta testu zerbitzuak] - Duran, Teresa (Nire mundutxoa (Erein), 2008)
Patziku Matzikuk paisaiak margotzen ditu egunero: hondartza, basoa, mendiak... Baina zergatik jartzen dizkie horren izen bitxiak bere koadroei? 3-8 urteko haurrei zuzendutako ingurumenarekin loturiko mezu baikor eta esanguratsuak jorratzen dira sail honetan, guztiak, ilustrazio oragarriekin jantziak. Gaiak honako hauek dira: eskola, gure gorputza, lurra eta eguraldia, paisaia, animaliak, landareak, etxea, familian bizi gara, lagunak eta kideak, garraioak, asmakariak eta historia.