Munia ohe azpian lo / Juan Kruz Igerabide ; marrazkilaria, Roger Olmos - Igerabide, Juan Kruz (Nire mundutxoa (Erein), 2008)
Muniak anaiatxo bat izan behar du, eta gaur aitonaren etxera joan da. Ohean sartuta, ez du lorik hartzen, kaletik sartzen den errainu baten... ogroa ematen du! 3-8 urteko haurrei zuzendutako ingurumenarekin loturiko mezu baikor eta esanguratsuak jorratzen dira sail honetan, guztiak, ilustrazio oragarriekin jantziak. Gaiak honako hauek dira: eskola, gure gorputza, lurra eta eguraldia, paisaia, animaliak, landareak, etxea, familian bizi gara, lagunak eta kideak, garraioak, asmakariak eta historia.