Usoa, hegan etorritako neskatoa - Zubizarreta, Patxi; Balzola, Asun (1942-2006) (Donostia : Erein, 2008)
Kukua, Afrikatik etortzen den hegazti migratzaile baten izena da. Kasai, Afrikatik etorri zen neskatila maitagarri baten izena da. Kukuaren antzera, Kasai hegan etorri zen. Afrikatik hegazkin batean bidali zuten. Horrexegatik hemen denek Usoa esaten diote, hegan etorritako neskatoa. Eta aurtengo udaberrian ere kukua Afrikatik etorri da: ku-ku, ku-ku! Txanponak sakeletan, haur guztiak pozaren pozez dabiltza. Baina Usoa serio jarri da, eta urduri, eta kopetilun...
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Haurtzaroa; Emigrazioa eta immigrazioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak