Midasen eraztuna - Zubizarreta, Patxi; Valverde, Mikel (Donostia : Erein, 2008)
Zangoza Nafarroako herri baten izena da. Aragoa da handik igarotzen den ibaiaren izena. Eta Midas da Zangozan bizi eta Aragoako uretan jostetan ibiltzen den mutikoaren goitizena. Egun batez, Midasen lagunei Zangozako zubi handitik ibai bulartsura salto egitea bururatu zaie. Baina hori inondik ere ez da jolasa, ez da txantxa. Balentria horren bidez, gazte izateari utzi eta heldu egingo direla uste dute, eta bizarra haziko zaiela, eta neskek desberdin begiratuko dietela...
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Abenturak; Eguneroko bizitza -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak