Hizkuntza sekretuak - Egaña, Arrate; Agirre, Mari Mar (Donostia : Elkar, 2008)
Azkenurriko eskolako gela berezi batek, Barrakoiak, hainbat ikasle txar eta atzerritar jaso ditu. Gela horri buruzko iritzi eta metodo kontrajarriak erakutsiko dituzte eskolako zuzendariak eta Felipe maisuak. Ikasleek hiztegi sekretu bat osatu dute beren hizkuntzetatik hartutako berbez. Halako batean, ikasgela berezi horretan Mei agertuko da, neska antisozial eta isila. Baina baita gaitasun bitxi baten jabea ere: gizakiekin komunikatzeko aukera gutxi izanik. zomorroekin hitz egiten du. Trebetasun horrek egoera harrigarrik sortuko ditu.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Kultura-aniztasuna; Eskola -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak