Nur eta irlandar gnomoa - Martínez de Lezea, Toti; Landa, Juan Luis; Rosetta Testu Zerbitzuak (Donostia : Erein, 2008)
Amamaren etxeko zakarrontzian gnomo bat agertu da eta, harrezkero, Nur zoriontsua da. Aitonak uste du arratoi bat dela, eta zepoak jarri eta jarri ari da. Bien bitartean, Nur, Ainara, Noelia Unai eta Peio jolas eta jolas ari dira Finn-ekin -halaxe deitzen da irlandar gnomoa-, eta haien abenturetako lagunik hoberena izango da aurrerantzean.
8-12 urte (gorria)
Nur y el gnomo irlandés
Keywords: Abenturak; Iratxoak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak