Nur eta irlandar gnomoa / Toti Martínez de Lezea ; marrazkiak, Juan Luis Landa ; [itzulpena, Rosetta Testu Zerbitzuak] - Martínez de Lezea, Toti (Nur (Erein), 2008)
Amamaren etxeko zakarrontzian gnomo bat agertu da eta, harrezkero, Nur zoriontsua da. Aitonak uste du arratoi bat dela, eta zepoak jarri eta jarri ari da. Bien bitartean, Nur, Ainara, Noelia Unai eta Peio jolas eta jolas ari dira Finn-ekin -halaxe deitzen da irlandar gnomoa-, eta haien abenturetako lagunik hoberena izango da aurrerantzean.