Abertzaleak eta euskara edo nazio euskaldunaren gainbehera - Odriozola, Joxe Manuel (Donostia : Elkar, 2008)
Hedabideetako kalaka gogaikarriak euskal nazioaren muin-muineko auziak argitu ordez nahastu egiten dituelakoan, sasia garbitzeari ekin dio egileak, abertzaleen artean euskarak zer leku hartzen duen aztertzeko, batik bat.
Joseba Jaka Literatur Bekako sariduna
Keywords: Nazionalismoa -- Euskal Herria; Saiakerak