Abertzaleak eta euskara edo nazio euskaldunaren gainbehera / Joxe Mari Odriozola - Odriozola, Joxe Manuel (Eztabaida (Elkar), 2008)
Hedabideetako kalaka gogaikarriak euskal nazioaren muin-muineko auziak argitu ordez nahastu egiten dituelakoan, sasia garbitzeari ekin dio egileak, abertzaleen artean euskarak zer leku hartzen duen aztertzeko, batik bat.