Horrelaxe - Kipling, Rudyard (1865-1936); Elexpuru, Aitor; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli (Bilbo : Mensajero, 1990)
Ipuin sail berria idaztean, bere pertsonai maiteenak sortzen ditu berriro, abereak adibidez, beren irudimenezko sorkerara gu hurbilduz, ipuinen bitartez konkordunari korkotza nola sortu zitzaion azalduz, edo rinozeroiari bere zimurrak edo leoinabarrari bere larruko marrak. Irudimen nabarmenezko alegiak dira eta egileak berak ezarritzen dizkio bai bertsoak eta bai marrazkiak. Engelestik eta 1902ko argitalditik Mari Eli Ituartek itzulitako liburu honetan sei ipuin irudimentsu sortatzen dira eta bakoitzak egilearen bertso batzuk ditu, euskal bertsolari tankeran Aitor Elezpuruk eratuak, Kiplinek berak euskalduna izan balitz egingo zuen eran. Irakurtzeko alegiak dira eta inguratzen gaituzten izakien zergatia irakurleak galdetzen badu, beste gauza askotaz irudimenez pentsatzera deitzen gaituzten ipuinak.
10 urtetik aurrera (berdea)
Just so stories from children
Keywords: Alegiazko animaliak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura