Astotxoren burezurra / José Antonio del Cañizo ; irudiak, Miguel Angel Moreno ; itzultzailea, Maria Eugenia Laboe Sagarzazu - Cañizo, Jose Antonio del (Ala delta. Urdina (Edelvives), 1990)
Nola liteke jeinu bat desioak eskatzean haserretzea! Eta bidelapurrek ospa egitea nekazari diruzale baten agudeziari esker! "Astotxoren burezurra" ipuinetan ere ez dira falta printze sorginduak, ezta berauek askatzeko prest dauden printzesa ausartak ere. José Antonio del Cañizo, "Lazarillo" saria lortu eta haurren arloan ezagunenetarikoa den idazleak, bere ohizko umore eta bizkortasunez alaitzen ditu belaunik belaun bere familiakoak izan diren herri-ipuinak.