Izena duena, bada : euskal mitologian zehar / egileak Jabier Larrañaga, Ostadar-eko Gizarte Zientzi Taldea - Larrañaga Alberdi, Jabier (Izena duena, bada, 2005)
Mitoak gure herriaren bizitzaren eta pentsaeraren adierazgarri dira. Mito asko nahas-mahas iritsi zaizkigu, eta mitoetako pertsonaia askoren ezaugarriak aldatuta datozkigu. Lan honetan, Jose Mari Satrustegiren laguntzarekin, mitoak jatorriz ziratekeen bezalaxe eskaintzen saiatu gara.