Izena duena, bada : euskal mitologian zehar . Iratxoen artean - Larrañaga Alberdi, Jabier; Euskal Herriko Ikastolen Elkartea; Ostadar Gizarte Zientzi taldea (Donostia : Ikastolen Elkartea : Ostadar, 2005)
Mitoak gure herriaren bizitzaren eta pentsaeraren adierazgarri dira. Mito asko nahas-mahas iritsi zaizkigu, eta mitoetako pertsonaia askoren ezaugarriak aldatuta datozkigu. Lan honetan, Jose Mari Satrustegiren laguntzarekin, mitoak jatorriz ziratekeen bezalaxe eskaintzen saiatu gara.
. Herensugea . Basajauna . Tartalo . Jentilak, . Lamiak.
2001.05.04
DBH, 1-4 mailak
Keywords: Euskal mitologia; EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak