Garapen psikomotorra Haur Hezkuntzan (0-6 urte) - Vizcarra Morales, María Teresa; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2007)
Argitalpen honetan, hainbat urtetan "Garapen Psikomotorra" ikasgaian erabili ditugun apunteak agertzen dira. Nire ikasleen eta hainbat lankideen ekarpenak jasota daude testu honetan. Argitalpen honekin euskaratuta dagoen material honi irtenbidea eman nahi genioke, kutxa ziztrin baten barruan ez ahazteko (hautsa jantziz). Argantzungo Haur Eskolaren partizipazioa ere aipagarria da, testua apaintzeko. Argitalpen honekin ez dut inor doktrinatu nahi, ikasgai honetan zer egin behar den esanez, honek nire ikuspegia adierazten baitu, besterik gabe. Testu honetan hainbat kontzeptu azaltzen dira, besteak beste, hazkuntzaren aldiak, umearen garapena, mugimenduzko trebetasunen bilakaera. Haur Hezkuntzako curriculumean mugimenduak jasotzen duen trataera, gaitasun motorrak (koordinazioa, oreka, gorputz-eskema, espazio eta denborazko egituraketak), psikomotrizitatearen hastapenak, jolasa eta gorputz adierazpena haur hezkuntzan, eta afektibitatearen garapena, horien inplikazio pedagogikoa aztertzen. Testua irakasleen hasierako formaziora zuzenduta dago.
Bibliografia: 259.-268. or.
Keywords: Psikomotrizitate-hezkuntza; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Monografiak