Frantzisko Xabierkoa iheslaria - Apaolaza, Uxue; A Cuatro Manos Estudio (Andoain : Txertoa, 2008)
Nafarroako gaztelu batean jaio eta Txinaren atarian etxola batean hil zen bidaiariaren bizitzan, Frantziskorenean, etapa ezberdinek hiri izena dute. Hemeretzi urterekin irten zen Xabiertik inoiz ez itzultzeko, baina orduan ez zuen susmatuko Parisera hasi zuen bidaiak noraino eramango zuen, fisikoki, eta intelektualki. Bakarti, historiak eskaintzen zituen olatuetara igo zen, balentria handiak egiteko asmoz; Portugalek menperatutako lurraldeetatik, Asiatik, bidalitako gutunek, Europan zehar miresmena sortu zuten. Urrun eraman zuen Xabierren izena, baina izenetik haratago...
Az.: ariketekin
9 - 12 urte
Keywords: Frantzisko Xabier, -- Santua -- (1506-1552); Erreferentzia-materialak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Biografiak