Curie emakume atomikoa - Rodríguez Serrano, Esteban; Galarza Arana, Nerea; A Cuatro Manos Estudio (Andoain : Txertoa, 2008)
Txikitan, tonto samarra aterako ote zen beldur ziren gurasoak. Greziarako irakaslea ziur zegoen ez zela sekula ezer itxurakorik egitera iritsiko, eta unibertsitateko ikasketak amaitutakoan, ezin zuen lanik aurkitu. Baina zientzialari kurioso, musikari, andrezale eta bakezale hark sorpresa asko zituen gordeta, eta bere teoriekin lanpetuta ibili arren, mundu hobe baten alde egiten zuen lan. Ez zuen inork pentsatuko historiako jeniorik famatu, despistatu eta txima-harroena bihurtuko zela... eta are gutxiago Einsteinek berak!
9- 12 urte (gorria)
Liburu hau Kultura Ministerioko Liburu eta Biblioteken Zuzendaritza Nagusiaren laguntzaz argitaratu da
Curie la atómica
Keywords: Curie, Marie -- (1867-1934); Erreferentzia-materialak; Biografiak