Hik hasi 136 - Lasagabaster, Olatz (Lasarte-Oria : Xangorin, 2009)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
Azala: Pedagogia 2009. Etorkizunak baturik behar gaitu; Gaia: Pedagogia 2009. Etorkizunak baturik behar gaitu; Elkarrizketa: Claudio Naranjo; Esperientziak: Ikasbide ikastolako lantegiak; Esperientziak: Bihurrikerien koadernoa; Hezkidetzaz: Bullyng-aren ezkutuko gakoak bistaratzen; Galdeidazue: Zer ezaugarri ezan beharko lituzke XXI. mendeko Euskal Herriko Hezkuntza Sistema Nazionalak? Abel Ariznabarreta; Berriak; Nora joango gara?: Planetarium; Atzeko atetik: Maite Aristegi.
2009-02-24
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak