Testu-antolatzaileak : erabilera estrategikoa / Euskaltzaindia, Jagon Saila, Corpus Batzordea ; [testu hauen koordinazioa eta argitaratzeko egokitzapena Pello Esnal Ormaetxea batzordekideak egin du]t - Esnal, Pello (Jagon (Euskaltzaindia), 2008)
Euskal gramatikaz, bi uste oker eta gaizto daude gure artean zabalduta: batetik, arautzen duena baino gehiago arautzen duela eta, bestetik, zenbait hizkuntza baliabideren erabileran nahikoa dela arau gramatikalak betetzea. Hemen estrategiak dira gai nagusi. Eta estrategia esatean, erabakia diogu. Hain zuzen, erabakiak hartzera bultzatu nahi da; erabakiak hartzeko gaitasuna lantzera; hitz batean norbere buruaren jabe izatera euskararen erabileran ere.