Hik hasi 132 - Lasagabaster, Olatz (Lasarte-Oria : Xangorin, 2008)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
Azala: Eskola eta elikadura; Gaia: Elidadura eta eskola; Elkarrizketa: Rafael Cristóbal; Esperientziak: Fraisoro ikastetxea; Ekarpena: Lehen mailako prebentzio komunitarioa; Hezkidetzaz: Maskulinitatea. Zer gertatzen da mutilekin?, Galdeiouze: Zer egin daiteke ikasle etorkinak egoki eskolatzeko? Zer prozesu jarrai daiteke? Eli Altolagirre; Berriak; Nora joango gara? Isturitze eta Otsozelaia harpeak; Atzeko atetik: Eva Argiñano.
2008-10-29
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak