Hik hasi 133 - Lasagabaster, Olatz (Lasarte-Oria : Xangorin, 2008)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
Azala: Eliza Heimovaara; Gaia: HUHEZI. Eskoriatzako irakasle eskola; Elkarrizketa: Elisa Heimovaaral; Ekarpenak: Ikaskuntza emozional eta soziala:; Esperientziak: Lasarte-Usurbil BHI; Galdeidazue: Zer egin dezakegu ikasleek hau galdetzen dutenean: zergatik hitz egin behar dugu euskaraz, gaztelaniaz edo frantsesez denok elkar ulertzen badugu? Itziar Idiazabal; Berriak; Nora joango gara? Izenaduba basoa; Atzeko atetik: Amagoia Mujika.
2008-11-20
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak