Hik hasi 134 - Lasagabaster, Olatz (Lasarte-Oria : Xangorin, 2009)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
Azala: Carles Font: Gaia: Ingurune sozialera egokitzeko Hezkuntza Planak; Elkarrizketa: Carles Font; Ekarpenak: Gaur egungo BeHIak. Hezkuntzaz hausnartzen; Hezkidetzaz: Hezkidetza IKTen eskutik: blogeatu nahi? Galdeidazue: Zer egin dezakegu eta zer egin behar dugu eskola gizartera gertura dadin? Iñigo Ramírez de Okariz; Nora joango gara? Haritz Berri Baserri Eskola ;Atzeko atetik: Aritz Sound System.
2008-12-18
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak