Bizi-bizi arranoa zehatz-mehatz hontza / zuzendaritza nagusia, Iñaki Lekuona; edukiaren diseinua eta garapena, Maite Saenz ...[et al.] - Lekuona, Iñaki; Saenz de Oiarzabal, Maite (: Gipuzkoako Ikastolen Elkartea, 2008)
CD-ROM hau irakurketa-trebeziak lantzeko softwarea da, Txanela proiektuan garatzen den curriculumaren osagarri moduan, betiere aniztasunari erantzuteko asmoz. Helburu nagusia hau da: irakurketaren alderdi teknikoarekin eta instrumentalarekin zerikusia duten hainbat trebezia garatzea, trebezia horien lanketa sistematiko eta autonomoa egiteko ariketak eskaintzea, den-dena, zailtasunak eta arazo korapilatsuak kontuan direla, progresiboki antolatuta. Bi ataletan banatuta daude jarduerak: Arranoaren jarduerak (irakurleak lan eraginkorra egin dezan, irakurketaren helburuak lortzeko beharrezko den gutxieneko abiadura garatu beharko du) eta Hontzaren jarduerak (irakurtzean garrantzi handikoa da xehetasunak atzematea: ortografikoak, grafia-fonema erlazioari dagozkionak, letren formari dagozkionak...). Irakurtzen hobetzeko eta ahozko testuen ulermenean trebatzeko diren zenbait jardueraz osatuta dago.