Ilegorriaren emaztea - Ballinger, Bill S. (1912-1980); Olarra, Xabier (Iruñea : Igela, 2007)
Bikote iheslari baten historia. Nobelak bi maila ditu. Alde batetik, kapitulu bakoitietan, Mercy eta Hugh nondik nora dabiltzan kontatzen zaigu hirugarren pertsonan: New Yorken Mercyren senarra hil, eta hortik New Orleansera eta Atlantikoaz bestaldera egindako ibilbidea. Kapitulu bikoitietan, berriz, lehen pertsonan, poliziaren ikerketa ematen zaigu, ikertzaileak iheslariei buruz aurkitzen duena eta haiek harrapatzeko urratsak. Kez egindako erretratua irakurria duena aise konturatuko da, berriro ere, suspentseari dagokionez gutxi direla nobela beltzaren arloan Bill S. Ballingerri eramango diotenak.
Liburu honek Nafarroako Gobernuaren eta Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
The wife of the red-haired man
Keywords: Helduentzako Literatura