Euskaldun bat Marten - Zubeldia, Iñaki; Mendiola, Inma ([Euba] : Ibaizabal, 2007)
Arratsalde baketsu batean, soinu berezi bat entzun zen Zarauzko Santa Barbara mendian, eta geroxeago argi distiratsu itsugarri bat jaitsi zen ortzitik mendi gainera. Horrelaxe heldu ziren martetarrak Euskal Herrira "ovni" batean. Euskaldun bat eraman nahi zuten Martera.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Estralurtarrak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura