Euskaldun bat Marten / egilea, Iñaki Zubeldia ; marrazkilaria, Ima Mendiola - Zubeldia, Iñaki (Matxinsalto (Ibaizabal), 2007)
Arratsalde baketsu batean, soinu berezi bat entzun zen Zarauzko Santa Barbara mendian, eta geroxeago argi distiratsu itsugarri bat jaitsi zen ortzitik mendi gainera. Horrelaxe heldu ziren martetarrak Euskal Herrira "ovni" batean. Euskaldun bat eraman nahi zuten Martera.