1978ko Espainiar Konstituzioa - Espainia; Bullin, Iñigo; Erzilla, Manu (Donostia : Hiria, 2007)
Itzulpen edo translazio ork nahi du, funtsean, jatorrizkoaren irudiko izan, zeinetarik jaio den eta irremediableki dependitzen den. Ahalegin horretan saiatu gara itzulpen juridiko fidagarri eta ulerkorra sortzen. Alboratu egin dugu beraz, gure alorrean ohikoa denez, translazio barik testuaren gainean eginiko bersio berri bat aukeztea. Ordea, publiko euskaldunari prosa juridiko duinez egiazko itzulpena eskaintzeko, ausartki baliatu gara terminologia latinoaz, edo egitura sintaktiko moldaerrezez. Halaber, subjuntiboa subjuntibo utzi dugu eta etnizizmo linguistikoak baztertu. Itzulpen hau oroz gain zuzenbide ikasleei eta operadore juridikoei doakie.
Keywords: Espainia; Monografiak